20e dag 3 augustus - Ankarana National Parc
Door: Ies
Blijf op de hoogte en volg Ies en Evelien
03 Augustus 2011 | Madagascar, Ankarana
Nou slapen in zo'n bamboehut is zo slecht nog niet!. 't Was dat het bed hard was en een kuil had, en piepte bij het omdraaien, maar met deze temperaturen is het best koel als de wind tussen de bamboe-stokken doorwaait. Gelukkig liggen we onder een klamboe!
Om half acht ontbijt en om acht uur vertrek naar het park, dat om de hoek ligt. Er zijn 2 wandelingen, die worden aanbevolen. De eerste duurt 3 uur en speelt zich vnl. af in het bos, met kans op diverse lemuren en kameleons, en uitzicht over de Tsingy's; de 2e duurt 5 uur, gaat ook door het bos maar daarna over en onderdoor de Tsingy's, over een hangbrug en eindigt terug in het bos. Evelien en ik kiezen de lange wandeling.
Wel hoofdlamp meenemen omdat we door een grot onder de Tsingy's door gaan.
Het bleek voor ons de juiste keus. Het werd een spectaculaire tocht, door het bos met een familie crown lemuren, de sportive lemur, (slapend in een boomspleet), klauteren over een zee van Tsingy's, met onwaarschijnlijke flora. Een zware tocht maar zeker de moeite waard. Fenomenaal is de tocht onder de Tsingy's door en door nauwe spleten en spelonken. Wel even opletten want de rotsen zijn vlijmscherp. Tot slot over een 50m lange hangbrug terug naar het bos. Vele fotomomentjes! Ook maken we kennis met Vazahah Tomate, de bijnaam voor een blanke toerist die in het hete regenseizoen te lang in de zon heeft gezeten! (grapje van de lokale gids)
Om één uur terug in de hut, lunchen, douchen en dommelen.
Om vier uur 's middags een excursie naar een saffiermijn. Als mollen kruipen ze onder de grond voor een hongerloontje. Er komen hier niet veel toeristen en we zijn dan ook een bezienswaardigheid voor de bewoners! (en zij voor ons!) We zien het "pannen" door de vrouwen en even later ook het graven door de mannen. Ook zijn we getuige van de opkopers in het dorp, die de ruwe saffieren doorverkopen aan handelaren in Thailand of India.
Een leerzame ervaring en veel foto's gemaakt.
Terug in het kampement Aurelien bijkomen van de dag, diner (chinese vermicelli soep, Zebu steak, rijst, saus en een heerlijk zoet sinaasappeltje toe)
Morgen een reisdag met bus en boot naar Nosy Be. We naderen het eind van deze geweldige reis. Maar eerst nog 3 dagen zon, zee strand en eten, shoppen etc.