26 juli Rustdag Mrauk U
Blijf op de hoogte en volg Ies en Evelien
26 Juli 2016 | Myanmar, Mrauk-oo
Gisteren toch iets verkeerds gegeten want buikkramp. Zal jullie details besparen, maar ik moest als een reiger. -:(. Gelukkig na wat coca cola (waar dat spul al niet goed voor is) inmiddels weer wat beter. Goed dat vandaag door onszelf kan worden ingevuld, maar we hebben wel om half tien een thee/koffie afspraak met Tan Thun (Tom). We lopen er langzaam naar toe. Het weer? Droog, strakblauwe lucht en weinig wind. Temp 28 graden. Wow, wat een verschil met gister.
We besluiten nog een keer over de markt te lopen en voor Tom's dochters van 8 en 3 een jurkje te kopen als dank voor zijn goede begeleiding en het delen van zijn zeer goede kennis en achtergrond over Buddhisme. Hij is er verguld mee. We ontvangen de laatste info voor het laatste deel van onze reis. Morgen 07.30 met boot naar Sittwe. 5 uur varen.
We gebruiken de zelfgetekende kaart van Tom om een wandeling te maken door het dorp en diverse andere pagoda's. Het is erg vochtig en warm en doen het rustig aan. Ook bezoeken we een kunstgalerijtje, een steen houwerij, en een souvenirwinkeltje. Om half drie terug in hotel en in de airco -:).
De rust en voorbereiding voor de trip naar Yangon ( boot, auto, vliegtuig, taxi) kan beginnen.
26 Juli 2016 - 22:01
Ron:
Blauwe reiger of Purperreiger? Lekker, dat zonnetje, even écht genieten!
Dat vijf uren varen lijkt me een belevenis op zich. Langzaam het landschap aan je voorbij zien trekken, en de mensen op de oevers en in de bootjes te observeren... Leuk! -
26 Juli 2016 - 22:20
Fem:
Volgens mij was het geen reiger, maar een lijster! Een zogenaamde schijtlijster of een kolonie daarvan haha. Het moest er een keer van komen. Je ontkomt er bijna niet aan. Maar gelukkig niet meteen aan het begin van de reis.
Jullie gaan aan het laatste deel beginnen. Het gaat hard. Nog veel plezier die laatste dagen en voor mij tijd morgen om Atie nog een keer te bellen. Daarna staan jullie bijna weer voor de deur. Ik hoop dat de lijster even gaat wieberen en dat je niet je laatste dagen van w.c. naar w.c. loopt. Dan maar liever van pagode naar pagode.